Vrijwilligers

Elk jaar vinden nieuwe mensen hun weg richting PRAT en stromen er uiteraard ook weer PRAT-leden (succesvol) uit. Twee nieuwe vrijwilligers stellen zich voor.

Mirjam Botter
Mijn naam is Mirjam Botter, ik ben 26 jaar en ik werk sinds november 2012 bij PRAT Drenthe. Naast dit vrijwilligerswerk ben ik communicatiemedewerker bij de gemeente Heerenveen. Hier werk ik 28 uur per week. De afgelopen jaren heb ik ook werkervaring  opgedaan als communicatiemedewerker bij Politie Drenthe in Assen en het Openbaar Ministerie in Groningen. Wanneer je in deze organisaties werkt, krijg je veel mee van de problemen onder jongeren, zoals de gevolgen van het alcohol- en drugsgebruik. Dit raakte mij en ik wilde hier iets mee doen. Ook leek het mij erg leuk om voorlichting te geven op scholen. Dus ik ging op internet op zoek naar stichtingen die voorlichters zochten. Al snel kwam ik bij PRAT uit. Ik was gelijk enthousiast en belde Wilma op met de mededeling dat dit mij wel erg interessant leek. Wilma was blij dat ik belde en een paar dagen later kwam ik langs om kennis te maken en werd ik ‘aangenomen’. Naast het werk als voorlichter, verricht ik ook lichte communicatieve werkzaamheden op het kantoor in Smilde. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan bijdragen aan de maatschappij en tegelijk doe ik ook nog eens nieuwe ervaringen op in het communicatievak. Een mooie combinatie!

Dahlilah Soplanit
Ik wil mij even aan jullie voorstellen, ik heet Dahlilah en kom uit Assen. Sinds 7 Januari 2013 ben ik vrijwilligster bij PRAT Drenthe en ga ik mee op voorlichtingen. Ik ben er terechtgekomen, doordat de dochter van Wilma mijn oude schoolvriendin en klasgenoot was. We kwamen via Facebook weer in contact met elkaar. Na een poos met elkaar gechat te hebben werd haar duidelijk dat ik op zoek was naar iets voor mezelf om uit de thuissleur te komen. Ze wees mij op de website van PRAT en vertelde over de voorlichtingen op scholen. Als het mij wat leek, kon ik contact zoeken met Wilma. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vind het erg leuk om te doen en ik heb weer een dagritme.

 

Facebook
PRAT staat ook op Facebook. Hier kun je ook berichtjes en foto's plaatsen.

Kijk hier